GreekEnglish EspañolSvenska (Sverige)Finnish (Suomi)
Τα απρόσμενα

Πρόσφατα είχα μια αρκετά ειδική περίπτωση. Ήρθε μια πελάτισσα που είχε πάντα ατυχία στον έρωτα, πολλές αναποδιές γενικά και είχε κατά καιρούς εθιστεί σε ναρκωτικά και άλλες ουσίες. Επίσης είναι διαφυλική και έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Από τριών χρόνων δεν αισθανόταν άνετα στο σώμα αγοριού. Τέλος είναι πολύγλωσση, δουλεύει ως ξεναγός και έχει μελετήσει ή μάθει πάρα πολλές γλώσσες. Αισθάνεται ότι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και ότι αυτό πρέπει εν μέρει να φταίει που ο ερωτικός τομέας δεν πάει καλά. Εγώ σκέφτηκα ότι ίσως να μην ήταν ποτέ άντρας και να μην μπόρεσε να προσαρμοστεί στο καινούργιο σώμα της ή κάτι παρεμφερές. Για τις κακοτοπιές ήμουν σίγουρη ότι έχει κάποιας μορφής κακή ενέργεια, από μάγια έως κατάρα ή απλώς κάποια προσκολλημένη σ' αυτή ψυχή ή οντότητα του χαμηλού αστρικού πεδίου. Για τη γλωσσομάθειά της σκέφτηκα ότι όπως και εγώ σε παλιά μου ζωή, θα είχε μάθει πολλές γλώσσες. Από τα τρία όμως έπιασα μόνο το ένα, ενώ στα άλλα δύο βρέθηκα προ εκπλήξεως. Και αυτό συμβαίνει συνήθως: ο καθένας μας είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση και δεν μπορούμε να βάζουμε τίποτα σε καλούπια. Ο καθένας μας έχει τις δικές του εμπειρίες από παλιές ζωές και το δικό του ξεχωριστό κάρμα.

Τι λοιπόν έγινε; Πρώτα τήν πήγα στη ζωή που τήν επηρρεάζει περισσότερο. Άρχισε να μού διηγείται πώς περνούσε μπροστά από διαφορετικά σπίτια, έμπαινε μέσα, έβλεπε κάποιους ανθρώπους ή τμήματά τους, ενώ δεν μπορούσε να μού πει ούτε τη χώρα, ούτε την ημερομηνία αλλά ούτε και να δει το σώμα της. Τής ζήτησα να μπει μπροστά σε κάποιον και να μού πει αν αυτός τήν έβλεπε. Η απάντηση ήταν όχι. Τελικά κατάλαβα ότι απλά δεν είχε σώμα! Ήταν φάντασμα. Είχε πεθάνει άδικα και η ψυχή της είχε μείνει προσκολλημένη στη γη χωρίς να έχει καταλάβει ότι πέθανε (αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο) και περιπλανιόταν ανά τον πλανήτη. Εξ' ου και οι γλώσσες: είχε ακούσει τόσες που τώρα είχε την περιέργεια να τις μελετήσει! Μπορεί να πέρασε έτσι μέχρι και αιώνες. Αυτό δε στάθηκε δυνατόν να το μάθουμε γιατί είχε εξαιρετική δυσκολία να έρθει σε επαφή με τον πνευματικό οδηγό της και το υπερεγώ της και να κρατήσει αυτή την επαφή. Παρεμβαίνανε κάποιες μαύρες ενέργειες και την τραβάγανε ή τήν μπλοκάρανε. Όσο και αν τήν πήγαινα προς το πνευματικό πεδίο και τον οδηγό της, τόσο αυτές μπαίνανε στη μέση. Ενώ προσπαθούσα να τη φέρω πάλι σε επαφή με τον πνευματικό της οδηγό πήγε σε μια παλιά ζωή, προφανώς αυτή που προηγήθηκε της περιπλάνησής της ως φαντάσματος. Ήταν άντρας, μαύρος στη φυλή και δούλευε ως σκλάβος στη Βόρεια Αμερική του 17ου αιώνα. Για κάποιο λόγο που δεν ήξερε, τον βάλανε σε ένα σταυρό και τον κάψανε! Τη στιγμή που το συνειδητοποίησε άρχισε να βογγάει και να κλαίει, αλλά τής είπα να το δει ως παρατηρητής, χωρίς να νιώσει πόνο. Μετά από αυτό, πάλι δεν μπορούσε να πάει στο πνευματικό πεδίο και να βρει τον οδηγό της, προφανώς γιατί έμεινε φάντασμα. Τελικά μπορέσαμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση και να πάρουμε κάποιες απαντήσεις. Η έλλειψη αυτοεκτίμησης προέρχεται από αυτή τη ζωή όπου ως σκλάβος δεν είχε καμμιά αξία. Τής έκανα υποβολές για να ξεπεράσει τα αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης, αφού τώρα είναι ελεύθερη, ευπαρουσίαστη και πλούσια και δεν έχει λόγο να νιώθει ανασφάλεια. Μού διηγήθηκε και μια άλλη, πιο πρόσφατη ζωή που είχε ως άντρας, με έναν από τους αγαπημένους της αυτής της ζωής. Τώρα η σχέση μαζί του δεν ευδοκίμησε, όμως τότε είχαν καλή σχέση. Άρα πολύ πιθανόν η άρνησή της να είναι άντρας να ωφείλεται στην τόσο κακή ζωή που είχε παλιότερα ως σκλάβος, η οποία τήν οδήγησε στο να μείνει προσκολλημένη στη γη μετά το θάνατό της (του). Σίγουρα κάτι τέτοιο θα επηρρέαζε οποιονδήποτε αρνητικά! Μάλλον χρειάζεται κι' άλλες ζωές σαν άντρας για να ξεπεράσει τελείως εκείνη την εμπειρία. Τής έκανα και άλλες υποβολές για να μην ξανακυλήσει στη χρήση ουσιών και τήν ξύπνησα.

Όταν ξύπνησε θυμήθηκε ότι όποτε έβλεπε στον ύπνο της ότι πετάει, οι κινήσεις που έκανε ήταν σαν να κολύμπαγε. Μάλλον κάπως έτσι πετάει ένα πνεύμα. 'Ολα είναι αλληλοσυνδεδεμένα και όταν παίρνουμα μία πληροφορία για το ξεχασμένο παρελθόν μας, πολλά άλλα πράγματα αποκτούν ξαφνικά μια εξήγηση.