GreekEnglish EspañolSvenska (Sverige)Finnish (Suomi)
Όταν ασυνείδητα ανοίγουμε την πόρτα στο Διάβολο

Όταν πήρα μια κλήση από τον Διονύση, ο οποίος μου είπε ότι η κοπέλλα του είχε ένα πρόβλημα, δεν φαντάστηκα καν το σκηνικό που θα διαδραματίζονταν την επομένη στο σπίτι μου.

Όταν το ζευγάρι ήρθε, έμαθα βέβαια περί τίνος πρόκειτο. Η Ελένη παρουσίαζε επί χρόνια όλα τα συμπτώματα της δαιμονικής κατάληψης. Είχε πάει σε διάφορους ειδικούς, είχε ακολουθήσει οδηγίες και συνταγές, είχε πάει για εξορκισμό στον Άγιο Νεκτάριο, ακόμα και το Γέρο Παΐσιο επισκέφτηκε. Είχε κρίσεις, είχε πέσει στα ναρκωτικά, στο ποτό και στο μανιώδες σεξ, είχε λιποθυμήσει κατά την είσοδό της σε εκκλησία, κ.ο.κ. Οι δαίμονες δεν έφυγαν, κι' αν έφυγαν, ξαναγύρισαν. Σε μένα δεν ήρθαν βέβαια για να κάνω εξορκισμό, αλλά για να μάθουν την αιτία της κατάληψης. Αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε σίγουρα να κάνω και την εξορκίστρια. Είχε έρθει η ώρα λοιπόν να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου από τις ατέλειωτες εξιστορήσεις εξορκισμών που με μια συνεπαρμένη προσήλωση είχα διαβάσει στο παρελθόν. Οπλισμένη με κείμενα εξορκισμού, σταυρούς, εικόνες αγίων, αγιασμό και φυλαχτά, αρχίσαμε τον υπνωτισμό.

Μόλις τέλειωσα με τη σωματική χαλάρωση, την εξισορρόπηση των τσάκρα και την πνευματική προστασία και άρχισα να καθοδηγώ την Ελένη στην ύπνωση, άρχισαν οι κρίσεις. Έχω δει τον Εξορκιστή και άλλες ταινίες με εξορκισμούς, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι να το ζήσεις μπροστά σου (και νά' σαι και υπεύθυνη) είναι διαφορετικό. Ξαφνικά η Ελένη άνοιξε με τρόμο ορθάνοιχτα τα μάτια της, ενώ ήταν σε κατάσταση ύπνωσης, και τινάχτηκε. Τινάχτηκα κι' εγώ, νομίζοντας ότι ξύπνησε. Δεν ξύπνησε όμως, ήταν μια απ' τις πάμπολλες κρίσεις που θα είχε. Δε θα εξιστορήσω εδώ όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, όμως όσο την πίεζα να δει πράγματα, τόσο οι οντότητες θύμωναν. Το τι βρισίδι έφαγα, αλλά και τι βρισίδι έφαγαν τα θεία, δε λέγεται. Ωφείλω να παραδεχτώ ότι ταράχτηκα, πιο πολύ από φόβο μη φάω καμιά σφαλιάρα. Στα ξεσπάσματά της, η Ελένη τρανταζόταν, ανασηκώνονταν, άνοιγε τα βλέφαρα και φαινόταν μόνο το άσπρο του ματιού, μου έδειχνε με μίσος τα νύχια της. Πέταξε τα ακουστικά της, το μικρόφωνό μου, το σταυρό που είχε πάνω της, το σκαμπό όπου είχε τα πόδια της. Ο Διονύσης την κράταγε κάθε τόσο για να μη μου ορμήσει. Ούρλιαζε με άλλη φωνή φράσεις όπως “ο μεγάλος με έβαλε εδώ”, “ποιους απ' όλους μας εννοείς;”, “τιμή μου που μπήκα εδώ”. Διάβασα συνολικά 3 εξορκισμούς και την έβαλα να συντονιστεί με αισθήματα αγάπης, για να ανεβάσω τη δόνησή της και να μας αφήσουν τα πνεύματα να κάνουμε τη δουλειά μας. Κάποια στιγμή της έβαλα μια μικροσκοπική εικονίτσα πάνω της και αυτή τραντάχτηκε, χωρίς φυσικά να δει τι ήταν.

Ως γνωστόν, οι δαίμονες βρίσκουν το αδύναμο σημείο του εξορκιστή για να τον χτυπήσουν, ώστε αυτός να αποδυναμωθεί από τα ίδια του τα χαμηλά συναισθήματα και αυτοί να νικήσουν. Έτσι, μόλις διάβασα έναν εξορκισμό, μού λένε με το στόμα της Ελένης, “αν δεν τα πιστεύεις δε θα πιάσουν”. Είναι γεγονός, ότι παλιά είχα πολλές αμφιβολίες. Όμως όχι πια. Και μπορεί όντως να μην πιστεύω όπως οι χριστιανοί, γιατί θεωρώ ότι ο χριστιανισμός έχει μολυνθεί από συναισθήματα μίσους και φόβου, όμως πιστεύω στην αγάπη και γνωρίζω την ύπαρξη των αγγέλων, και ψυχών όπως αυτή των αγίων, του Χριστού ή της Παναγίας. Μπορεί οι δαίμονες να είναι διορατικοί, όμως είναι και κουτοπόνηροι. Γιατί είδαν ότι είμαι ορθολογίστρια και σκεπτικίστρια, αλλά δεν φαντάστηκαν ότι η γνώση είναι βαθύτερη της τυφλής πίστης. Έτσι, τους απάντησα ότι πιστεύω και αυτοί το βούλωσαν.

Η Ελένη ήταν εντελώς μπλοκαρισμένη και κάθε φορά που προσπαθούσε να δει πράγματα, έβλεπε κενό. Προσπάθησα να τη φέρω πολλές φορές σε επαφή με άγγελους και τον πνευματικό της οδηγό, χωρίς επιτυχία, όμως όταν κάλεσα τον αρχάγγελο Μιχαήλ, πολεμιστή των δαιμόνων, ήρθε και της κράτησε το χέρι. Και μπόρεσε επιτέλους να δει κάποια πράγματα. Είδε πολλά σκατά σε μια μάντρα που τα φύλαγαν κάτι πτηνά με ανθρώπινα σκέλια, τα οποία γέλαγαν και πέταγαν τα σκατά. Της είπα να ανεβεί σε έναν εκσκαφέα, να ανοίξει μια τρύπα, να βάλει μέσα τα σκατά, να τα σκεπάσει και να βάλει και ένα σταυρό από πάνω. Το έκανε, αλλά καινούργια σκατά είχαν τοποθετηθεί στην μάντρα. Είπε ότι τα βάλανε πολλοί άνθρωποι, άγνωστοι σ' αυτήν, επειδή ήθελαν να φύγει κάθε καλό. Όμως η αληθινή αιτία της κατάληψης παρέμενε άγνωστη. Της είχε κάνει κάποιος μάγια; Της είχαν ρίξει κατάρα; Η ίδια είχε κάνει κάτι κακό σε μια παλιά ζωή ή και σ' αυτήν και προσκλήθηκαν έτσι οι δαίμονες; Όπως γράφει ο καθολικός εξορκιστής Malachi Martin στο βιβλίο του Hostage to the Devil, για να κάνουν οι δαίμονες κατάληψη, επίθεση ή καταπίεση, πρέπει με τον άλφα ή βήτα τρόπο να τους δώσουμε το δικαίωμα, να τους προσκαλέσουμε, να συμφωνήσουμε κατά κάποιο τρόπο, έστω για λόγους αυτοβελτίωσης.

Άρχισα λοιπόν να ψάχνω τι δικαίωμα τους έδωσε η Ελένη. Μετά από αρκετές προσπάθειες, είδε τον εαυτό της σαν ένα κοριτσάκι. Ήταν η ίδια σ' αυτή τη ζωή. Όταν την καθοδήγησα να περιγράψει αυτό το κοριτσάκι, το είδε σαν αδύναμο. Αυτό ήταν που μου άναψε τα λαμπάκια. “Κοριτσάκι” και “αδύναμο” για μένα δεν ήταν ποτέ συμβατά. Εγώ αισθανόμουν πάντα σαν μια Πίπη Φακιδομύτη, δυνατή και ανεξάρτητη, και ακούγοντας αυτή την κουβέντα, μπήκαμε στο σωστό δρόμο. Ήταν και το λάθος των δαιμόνων. Δεν φαντάστηκαν ότι μια συνηθισμένη για τους άλλους κουβέντα δε θα πέρναγε απαρατήρητη. Τι είχε γίνει; Οι γονείς της την έλεγαν πάντα άχρηστη και αυτή το πίστεψε! Τους αγαπούσε, τους είχε ανάγκη και ήθελε να τους ευχαριστήσει. Όμως αυτοί δεν ικανοποιούνταν με τις προσπάθειές της και αντί να την εμψυχώσουν, της έριχναν το ηθικό. Μπορεί να μην το έκαναν καν επίτηδες, αλλά να ήταν ο τρόπος τους (τόσο ήξεραν) να της δώσουν ώθηση. Εγώ έτσι έπαιρνα ώθηση μικρή. Αλλά ο καθένας μας αντιδράει διαφορετικά. Αυτή θεώρησε ότι αυτοί ήξεραν καλύτερα και είχαν δίκυο. Έτσι, αποποιήθηκε τη δύναμή της. Άφησε τον εαυτό της ανωχύρωτο σε οποιαδήποτε άλλη δύναμη. Και το ένα έφερε το άλλο. Αφού δεν άξιζε τίποτα, άρχισε να μισεί τον εαυτό της, να αισθάνεται πίκρα για όλη την κατάσταση και να ξεχνιέται στα ναρκωτικά και στο σεξ. Να σημειωθεί ότι το μεθύσι και τα ναρκωτικά αποδυναμώνουν την αύρα και τα πνεύματα μπορούν έτσι να τη διαπεράσουν εύκολα. Μόλις λοιπόν το έκαναν, τα χαμηλής δόνησης αισθήματά της τους έδωσαν το δικαίωμα να μείνουν. Όταν οι ίδιοι δίνουμε τέτοιο δικαίωμα στις δυνάμεις του κακού, κανένας εξορκιστής δεν μπορεί να τις κρατήσει μακρυά επί μονίμου βάσεως.

Μόλις αποκάλυψα την αιτία, η Ελένη άρχισε να κλαίει. Της είπα να αγκαλιάσει το κοριτσάκι, της έδωσα εξηγήσεις και οδηγίες, ενώ αυτή πλάνταζε ολοένα και σε περισσότερο κλάμα. Ο Διονύσης με σεκοντάρισε και οι δυό μας της κάναμε μια διαλεξούλα, αλλά με αγάπη. Πρέπει να πω ότι με βοήθησε αρκετά καθ' όλη τη διάρκεια της ύπνωσης, αφού ήξερε τα σύμβολά της και τα χούγια της. Της έκανα υποβολές να συγχωρήσει τους γονείς της και τον εαυτό της για όλα και την επανέφερα. Της έδωσα να κάνει ασκήσεις για να ξεπεράσει την έλλειψη αυτοεκτίμησης και τα άλλα αρνητικά συναισθήματα και της έδωσα το τηλέφωνο του παπά-εξορκιστή που γνωρίζω. Όμως, όταν ανεβεί η δόνησή της με τα ευγενή συναισθήματα που θα νιώθει, οι δαίμονες δε θα την αντέχουν και θα φύγουν από μόνοι τους. Η γνώση και η συγχώρεση φέρνουν την απελευθέρωση. Ο Διονύσης, ο οποίος είναι διαισθητικός, είπε ότι είδε τέσσερεις αρχάγγελους (τον Μιχαήλ που κάλεσα, τον Ραφαήλ, τον Γαβριήλ και έναν τέταρτο που μου διαφεύγει) να έχουν καρφωθεί στις τέσσερεις γωνίες του ταβανιού μου! Όχι, εγώ δεν τους είδα, ούτε ιδιαίτερα διαισθητική είμαι, αλλά ούτε και κοίταζα το ταβάνι για να πω την αλήθεια, την ώρα που “καιγόμαστε”...

Τα παιδιά με αγκάλιασαν εγκάρδια όταν τελειώσαμε. Και εγώ χαίρομαι που λύσαμε την υπόθεση, βοήθησα την κοπέλλα και εμπλούτησα την εμπειρία μου. Οι δαίμονες μάλλον θύμωσαν πολύ, γιατί άφησαν λίγη απ' την ενέργειά τους στο σπίτι μου για κάποιο διάστημα. Την επομένη ξύπνησα με φοβερό πονοκέφαλο και χρειάστηκαν διάφορες τεχνικές, προσευχές και μια ολόκληρη μέρα για να φύγει. Ένας φίλος μου, τις τρεις φορές που χρειάστηκε να με ξεμάτιασει, έφτασε στο σημείο να κάνει κάθε φορά εμετό!

Mετά από αυτή την εμπειρία κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν να βρω έναν τρόπο να κάνω εξορκισμούς. Πολύ σύντομα τον βρήκα και από τότε δεν είχα κανένα πρόβλημα.