GreekEnglish EspañolSvenska (Sverige)Finnish (Suomi)
Διαφορετικές μορφές ζωής

Η στάνταρ διαδικασία είναι να οδηγήσω τον πελάτη στη ζωή που τον επηρεάζει περισσότερο. Το υποσυνείδητό του τον οδηγεί στην εμπειρία που χρειάζεται να δει για να εξηγήσει αυτά που τον απασχολούν και να ξεπεράσει ψυχολογικά προβλήματα που έχουν τη ρίζα τους εκεί. Μας επηρεάζει όμως πάντα κάποια ζωή; Και ήμαστε υποχρεωτικά άνθρωποι τότε;

Η απάντηση είναι όχι. Κάποιοι (μια μειοψηφεία) βλέπουν την τωρινή ζωή, είτε γιατί αυτή είναι που τους επηρεάζει, είτε γιατί είναι η πρώτη τους, είτε γιατί αρχίζουν νέο κύκλο ενσαρκώσεων, είτε γιατί απλά δεν τους επηρεάζει κάποια παλιά ζωή. Κάποιοι άλλοι, ακόμα μεγαλύτερη μειοψηφεία, βλέπουν μια φανταστική εμπειρία. Ο Κώστας είδε τον εαυτό του να περιπλανιέται στο κέντρο της Αθήνας, μπαινοβγαίνοντας στα μαγαζιά χωρίς να τον βλέπει ο κόσμος και να διαπερνάει τους τοίχους. Έμοιαζε να ψάχνει κάτι χωρίς να ξέρει τι. Κατέληξε να πετάξει στον ουρανό. Όταν τον οδήγησα στον άνω εαυτό του, μού είπε ότι η εμπειρία ήταν φανταστική γιατί είχε ανάγκη να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία.

Στο άρθρο μου “Τα απρόσμενα” αναφέρθηκα στη Δανάη που η ζωή που την επηρέασε ήταν η κατάστασή της ως φάντασμα.

Όμως άλλοι βλέπουν ακόμα πιο ακραίες καταστάσεις. Η Ινέσσα είδε να την περιμένει έξω από το τούνελ όπου την οδήγησα ένας τριχωτός άντρας, που δεν ήταν άνθρωπος. Τρόμαξε νομίζοντας ότι είναι η φαντασία της. Μετά όμως αυτός μεταμορφώθηκε σε έναν ξανθό και ελκυστικό άντρα. Ήταν ο αδερφός της και οι δυό τους ήταν ξωτικά! Μεγάλωσαν σε ένα κάστρο σε ένα δάσος της Αγγλίας τον μεσαίωνα με τους γονείς τους, οι οποίοι ήταν βασιλείς. Αυτοί δεν νοιαζόντουσαν για τα παιδιά τους, όμως αυτά ήταν ευτυχισμένα ο ένας με τον άλλο και με τα φυτά και τα ζώα του δάσους. Η κοπέλλα δεν γνώρισε άλλους ανθρώπους εκτός από έναν καβαλλάρη όταν μεγάλωσε, τον οποίο και ερωτεύτηκε. Δεν πρόλαβαν όμως να χαρούν τη σχέση τους, γιατί οι γονείς της ήταν εναντίων. Θεωρούσαν ότι αυτός δεν ήταν άξιος της κόρης τους και ο πατέρας της τον αποκεφάλισε. Από τότε η κοπέλλα μαράζωσε και μέχρι τα γεράματα ήταν δυστυχισμένη και πικραμένη. Κουβαλάει ακόμα το φόβο ότι θα χάσει τον αγαπημένο της. Ο αδερφός εκείνης της ζωής ανήκει στην πνευματική της οικογένεια, αλλά διάλεξε να ενσαρκωθεί για πάντα ως ξωτικό και συνεχίζει να βρίσκεται στο ίδιο δάσος, φροντίζοντας τη φύση. Βλέπονται πλέον μόνο στο πνευματικό πεδίο, ως ψυχές. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτός άλλαξε μορφή, και από ξωτικό έγινε άνθρωπος, για να της φύγει ο φόβος όταν τον αντίκρυσε με την τριχωτή μορφή. Η Ινέσσα είδε αργότερα ότι η πρώτη της ενσάρκωση ήταν ως η Ολύμπια θεά Αθηνά. Είχε πολύ εγωισμό και πολεμούσε με τους άλλους θεούς. Γι' αυτό από τότε μέχρι τώρα συνεχίζει να βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο εξέλιξης ψυχών. Τη ρώτησα αν ως Ινέσσα έχει ολόκληρη την ψυχή της Αθηνάς ή αν έχει υποδιαιρεθεί, και απάντησε ότι μάλλον ισχύει το δεύτερο. Να σημειωθεί ότι είναι Ρωσίδα και ότι πάντα την έλκυε η Ελλάδα, και γι' αυτό ήρθε να ζήσει εδώ.

Ένας άλλος Κώστας είδε ότι αυτή είναι η πρώτη του ενσάρκωση στη γη. Πριν ήταν σε μια άλλη διάσταση, ως ακτίνα φωτός. Είδε τον πνευματικό του οδηγό επίσης ως ακτίνα φωτός, αλλά κάποια στιγμή πήρε μια πιο ανθρώπινη μορφή ως σοφός και μεγάλος άντρας, ο Άριστος. Η κόρη του Κώστα (4 χρονώ) προέρχεται επίσης από τον ίδιο κόσμο και η ψυχή της πηγαίνει καθημερινά σε εκείνο τον κόσμο μέσω μιας μαύρης τρύπας. Ο Κώστας προσπάθησε να περάσει κι' αυτός, πιασμένος χέρι-χέρι με την κόρη του, αλλά τον βάραιναν τα αρνητικά του συναισθήματα και μια μαγνητική δύναμη τον έσπρωχνε προς τα έξω. Αργότερα ο Άριστος τού έδειξε κάποιες εικόνες από τον κόσμο του σε μια οθόνη και του υποσχέθηκε να τού δείξει περισσότερα όταν θα κόψει το ποτό. Η υλική μορφή ζωής στη γη, με όλα της τα προβλήματα, είναι κάτι πρωτόγνωρο γι'αυτόν και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Στο βιβλίο του William Baldwin “Past lives, future lives” κάποιοι πελάτες του είδαν μια παρόμοια μορφή ζωής. Σ' εκείνο τον κόσμο την εξουσία είχαν μια ομάδα δικτάτορες. Ένας απ' τους πελάτες ηγήθηκε μιας αντιστασιακής ομάδας η οποία κατάφερε με ένα πολύχρονο και καλά υπολογισμένο σχέδιο να ρίξει την άδικη κυβέρνηση και να ελευθερώσει το λαό της. Το κακό λοιπόν δεν υπάρχει μόνο εδώ. Άλλωστε ο Άριστος έχει χάσει ένα κομμάτι της ψυχής του το οποίο έχει γίνει δαιμονικό και καταδιώκει και αυτόν και τον Κώστα.

Η Ιωάννα είδε ότι ήταν μια μαλακιά μπάλα που χοροπήδαγε στο διάστημα. Γύρω της υπήρχαν και άλλες παρόμοιες μπάλες. Είχε και μια φίλη, τη Ισηίδα, η οποία τώρα είναι η οδηγός της. Η ίδια όμως ήταν ατίθαση. Δεν καθόταν ήσυχη και κάποια στιγμή έπεσε πάνω σε ένα αστέρι και το ανατίναξε, μαζί με τους κατοίκους του. Όταν την πήγα στον άνω εαυτό της, μεταμορφώθηκε. Από μεγάλη γυναίκα έκανε σαν πεντάχρονο που έκανε αταξία και δεν το παραδεχότανε. Τελικά το παραδέχτηκε και είδε ότι στην επόμενη ζωή της ήταν μια φωτεινή μπάλα στο διάστημα, όπου έπρεπε να παραμείνει μόνη επί ίσως αιώνες. Κάποια στιγμή έγινε μωβ (το οποίο συμβολίζει πνευματική άνοδο) και οδηγήθηκε στα σύννεφα για άλλο ένα μεγάλο διάστημα. Κατόπιν κατέβηκε στη γη, πριν όμως αυτή κατοικηθεί από ανθρώπους, και πέρασε ακόμα ένα στάδιο σε ένα σπίτι με αγγέλους. Τελικά οδηγήθηκε πίσω στον πνευματικό κόσμο. Έπρεπε να περάσει αυτό το στάδιο της μοναχικότητας για να μάθει να είναι φρόνιμη.


Ο Βαγγέλης είδε ότι πέρασε μια ολόκληρη ζωή μόνος του σε μια παραλία. Θρεφόταν αποκλειστικά με καρπούς γιατί δεν ήθελε να σκοτώσει τα ζώα. Ο μοναδικός του σύντροφος ήταν ένα άλογο που κάποια στιγμή απέκτησε και πήγαινε μαζί του βόλτα. Είχε τη μορφή ανθρώπου, όμως δε βρισκόταν στη γη. Βρισκόταν στο νοητικό πεδίο. Όταν η δοκιμασία του τέλειωσε, γέρος πια, δεν πέθανε το σώμα του, αλλά πέρασε στο πνευματικό πεδίο μέσω ενός αέρινου τούνελ. Είπε ότι όλοι μας περνάμε από μια παρόμοια διαδικασία. Ο σκοπός είναι να ενωθούμε με τη φύση και να μάθουμε την υπομονή. Τώρα έχει βρει μια παρόμοια παραλία στη Μύκονο, όπου κατοικεί. και κάθεται εκεί μόνος του με τις ώρες. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι η ίδια. Πώς μπορεί όμως να είναι η ίδια; Ίσως πριν τη δοκιμασία στο νοητικό πεδίο συντονίστηκε με το μέλλον και διάλεξε τη συγκεκριμένη παραλία της Μυκόνου, φτιάχνοντας μια όμοια.


Στο σεμινάριο ύπνωσης στο οποίο συμμετείχα στη Φλόριδα, η Πάμελα είπε ότι σε μια προηγούμενη ζωή της ήταν Νεφελίμ. Είχε μισά ανθρώπινα μισά φιδίσια χαρακτηριστικά. Έζησε στους Δελφούς τους οποίους καταράστηκε. Αυτή η μορφή ζωής την επηρέασε πολύ αρνητικά. Άργησε αιώνες να αποβάλλει την αρνητικότητα. Τώρα επισκέφτηκε τους Δελφούς για να τους ευλογίσει και έγραψε ένα βιβλίο αναφερόμενη σ' αυτούς.


Αυτές δεν είναι παρά κάποιες ελάχιστες διαφορετικές μορφές ζωής. Σίγουρα υπάρχουν πολλές άλλες, όπως και πολλά άλλα πνευματικά φαινόμενα που ακόμα δε γνωρίζουμε.