GreekEnglish EspañolSvenska (Sverige)Finnish (Suomi)
Δυνατές γυναίκες

Αρκετές πελάτισσές μου έρχονται για να καταλάβουν καλύτερα τον εαυτό τους και την αποστολή τους. Παρ' όλο που κι' αυτές είχαν μια επώδυνη ζωή που ακόμα τις επηρεάζει, δεν κρατάνε κακία, αλλά έχουν γίνει μέσω αυτής πιο δυνατές.

Η Αργυρώ, 26, ήταν Ινδιάνα Μόχακ (Mohawk) τον έκτο αιώνα Μ.Χ. Όταν ήταν παιδί, μια εχθρική φυλή εκδίωξε όλο τον καταυλισμό ο οποίος έφυγε για να εγκατασταθεί σε άλλο χωριό. Οι γονείς της σκοτώθηκαν. Μεγάλωσε με τον παππού της. Όταν μεγάλωσε ερωτεύτηκε έναν νεαρό της φυλής και αρραβωνιάστηκαν. Δυστυχώς αυτός σκοτώθηκε σε μια εμπλοκή. Η κοπέλλα δεν παντρεύτηκε ποτέ. Έγινε όμως ο μάγος του χωριού! Έμαθε να γιατρεύει με βότανα και με τη βοήθεια των καλών πνευμάτων. Σε επαφή με την οδηγό της είδε ότι ο αρραβωνιαστικός της πέθανε ώστε αυτή να γίνει πιο δυνατή. Πέρασε τη δοκιμασία και θα έρθει στο μέλλον αυτής της ζωής της για να είναι μαζί. Σ' αυτή τη ζωή έχει μεγάλες δυνάμεις στα χέρια της και έχει μάθει ρέικι. Τώρα ξέρει ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος γι' αυτήν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα. Να σημειωθεί ότι δεν είχε καν ακούσει το όνομα Μohawk.

Η Αναστασία είδε ότι και αυτή ήταν Ινδιάνα, αλλά στην Ασία, σε μια αραβική χώρα, τον 19ο αιώνα. Και αυτή έχασε τους γονείς της μικρή και μεγάλωσε με τον παππού της. Στα 20 της τη βίασε ένας Άγγλος στρατιώτης ενώ ήταν ακόμα παρθένα Αυτή το κατάπιε, δεν το είπε σε κανένα, ούτε καν στον παππού της για να μην τον στενοχωρέσει! Αργότερα πήγε να ζήσει στην πόλη όπου παντρέυτηκε έναν έμπορο για να επιζήσει. Έκαναν ένα παιδί. Όμως αυτός ήταν πολύ καταπιεστικός και φαλλοκράτης. Ζήλευε παθολογικά όταν την κοιτούσαν οι άλλοι άντρες και προκειμένου να μην τού φύγει με κανέναν άλλο τη δολοφόνησε και αυτοκτώνησε! Σε επαφή με τον πνευματικό οδηγό της είδε ότι ο τότε άντρας της ήταν ο τελευταίος φίλος της, ο οποίος ήταν κι' αυτός καταπιεστικός και τον άφησε. Αυτή είχε προσφερθεί να τού δώσει κι' άλλη μια ευκαιρία μήπως βελτιωθεί. Αυτή τη φορά δεν τη σκότωσε, άρα κάπως βελτιώθηκε. Το παιδί ήρθε τυχαία, δεν ήταν γνωστή ψυχή της και είδε ότι το πήρε μια καλή οικογένεια και είχε καλή ζωή. Δεν έμαθε καν ότι ήταν θετό. Όσο για το βιαστή της, είναι ο φούρναρης της γειτονιάς της και είναι ... γκέι! Τουλάχιστον τώρα δεν θα βιάσει καμιά γυναίκα! Η Αναστασία πάντως τους είχε ήδη συγχωρέσει και δεν έχει αρνητικά συναισθήματα. Ήταν ήδη δυνατή στην τότε ζωή της, και έγινε δυνατότερη.

Η Ελένη, 32, σαν μόνο “πρόβλημα” έχει την αναποφασιστικότητα. Είδε μια ζωή στην Αγγλία του 18ου αιώνα ως Elizabeth. Το έσκασε από το σπίτι της στα 13 για να ζήσει την περιπέτεια. Κατέληξε να ιδρύει ένα κίνημα για τα δικαιώματα των Σκωτσέζων, οι οποίοι καταπιέζονταν. Η ομάδα ήταν μικρή, μια δεκαριά άτομα. Χωρίς να το πολυσκεφτούν, πήγαν οπλισμένοι με ξίφοι να αντιμετωπίσουν τους Άγγλους οι οποίοι τους επιτέθηκαν. Η Elizabeth δεν φορούσε καν πανοπλεία και σκοτώθηκε. Σε επαφή με τον οδηγό της είδε ότι οι γονείς της, αν και στενοχωρέθηκαν, τη θεώρησαν ηρωίδα. Απέκτησαν αργότερα άλλο παιδί και έζησαν καλά. Δεν ήταν από την πνευματική της οικογένεια και γι' αυτό ξεπέρασαν εύκολα το θάνατό της. Η Ελένη δεν κρατούσε καμία κακία στους στρατιώτες που τη σκότωσαν, όμως τώρα είναι πολύ αναποφάσιστη γιατί φοβάται μην πάρει βεβιασμένες αποφάσεις και την ξαναπάθει. Συνεχίζει όμως και βοηθάει τους ανθρώπους, και ειδικότερα τις σχέσεις της.

Αυτές οι δυνατές ψυχές δεν είναι τυχαία δυνατές ούτε και τυχαία συγχωρούν εύκολα. Βρίσκονται όλες από το πέμπτο επίπεδο και πάνω. Έχουν περάσει προ πολλού τη “μαύρη νύχτα της ψυχής”, τη μεγάλη δοκιμασία μέσω της οποίας μαθαίνουμε τη συγχώρεση, συνήθως υποφέροντας. 'Οχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί ο πόνος είναι αποτελεσματική μέθοδος εκμάθησης.