GreekEnglish EspañolSvenska (Sverige)Finnish (Suomi)
Παχυσαρκία
There are no translations available.

Σίγουρα υπάρχουν τόσοι συνδιασμοί αιτιών που οδηγούν στη παχυσαρκία που θα ήταν αδύνατον να τους καλύψω όλους σε ένα τόσο σύντομο άρθρο. Όμως θα δώσω κάποια παραδείγματα για να γίνει κατανοητό ότι οι αιτίες είναι συχνά τόσο ψυχολογικές όσο και πνευματικές.

Η Αλεξάνδρα, 34, άρχισε να παχαίνει υπερβολικά όταν χώρισε με ένα τραγελαφικό τρόπο με τον αγαπημένο της. Τότε άλλαξε ο μεταβολισμός της. Στην ύπνωση είδε ότι ήταν παντρεμένοι στην Ουγγαρία, το 18ο αιώνα. Αυτός ήταν πειρατής και τής φερόταν σκληρά. Τη χτύπαγε και την έκλεινε σε ένα δωμάτιο. Ήταν κτητικός και ανασφαλής. Η Βερονίκη, όπως λεγόταν τότε, ήθελε να αποκτήσει παιδιά, και αυτός δεν μπορούσε να κάνει. Γνώρισε κάποιον άλλο, τον αγάπησε και έμεινε έγκυος μαζί του. Ο άντρας της το έμαθε και την κυνήγησε ενώ κυοφορούσε. Αυτή το έσκασε όμως, και έζησε με τον άλλο άντρα και με τα τρία συνολικά παιδιά που απέκτησαν. Η ψυχή του πρώτου της άντρα ήταν σε μια ακόμα πιο προηγούμενη ζωή, στην Πορτογαλία, ο γιος της, που την ήθελε ολοδικιά του. Έφηβος πια, έσπρωχνε το μωρό αδερφάκι του και έπινε αυτός το γάλα της μητέρας του από το στήθος της. Η ζήλεια και η ανασφάλεια του άρχισαν τότε. Η Αλεξάνδρα ή Ροδάνθη τότε, απλά τον μάλλωνε. Όταν αυτός μεγάλωσε, την παράτησε. Σε επαφή με την οδηγό της, χρειάστηκε να επιμείνω πολύ για να απαντήσει στην ερώτησή μου γιατί άφησε τον εαυτό της να παχύνει. Τον πρώην αγαπημένο της τον έβλεπε ακόμα μητρικά και είχε μεγάλη ανέχεια, γι αυτό και άφηνε πάντα να προχωρήσει τόσο η δυσλειτουργική σχέση τους, σε κάθε ζωή. Τής εξήγησα ότι αυτό είναι δείγμα χαμηλής αυτοεκτίμησης, ότι η σχέση πρέπει να είναι αμφίδρομη και ότι πρέπει να μάθει να θέτει όρια. Όσο αφήνει να την πατάνε, όχι μόνο ο συγκεκριμένος άντρας, αλλά όλοι οι άντρες με τους οποίους σχετίστηκε ερωτικά, τόσο θα μισεί τον εαυτό της που πέφτει τόσο χαμηλά. Στο τέλος πια της δύωρης ύπνωσης, παραδέχτηκε ότι αυτοτιμωρείται. Επίσης, διαλέγει κακούς άντρες για να εκδικηθεί τους γονείς της που την παραμέλησαν. Παραμελώντας τον εαυτό της, νομίζει ότι τούς εκδικείται. Όμως κατάλαβε πλέον ότι ο μόνος τον οποίο εκδικείται είναι ο εαυτός της. Τελειώσαμε με τις κατάλληλες υποβολές για αυτοσυγχώρεση. Τής έδωσα και ένα CD με υποβολές για να χάσει βάρος. Μετά από μερικούς μήνες, μού έγραψε λέγοντάς μου ότι είναι πολύ καλά, ότι έχει ξεχάσει πλέον τον πρώην της και ότι έχει άρχίσει να χάνει κιλά.

Η Μαρία, 40, ήρθε από μακρυά για την ύπνωση. Είδε αρχικά δύο ζωές ως άντρας στην αρχαία Αίγυπτο που την επηρέαζαν θετικά. Όταν την πήγα στην πηγή της παχυσαρκίας της, είδε τον εαυτό της στα 9. Ήταν ένα παχουλό κοριτσάκι, και ήθελε να είναι παχουλό. Δεν απαντούσε στις ερωτήσεις μου γιατί ήθελε να είναι βαρειά, και τη ρώτησα αν προστάτευε τον εαυτό της από κάτι ή αν τον τιμωρούσε. Όχι όμως. Τελικά φτάσαμε στη λύση του αινίγματος: η μητέρα της ήταν βαρειά και ήθελε να είναι και η κόρη της. Αυτή τής συμπαραστεκόταν. Η μητέρα της είχε περάσει πείνα όταν ήταν νεότερη, γιατί ήταν μόνη και χωρίς δουλειά. Τώρα που είχε να φάει, ήθελε να έχει αποθέματα για τυχόν νέα περίοδο πείνας. Η Μαρία απλά τη «βοηθούσε» στην προσπάθειά της για να την ευχαριστήσει. Κατάλαβε όμως πόσο λάθος ήταν αυτό το σκεπτικό και τελειώσαμε με τις κατάλληλες υποβολές και το CD για χάσιμο βάρους.

Ένας αρκετά συνηθισμένος λόγος παχυσαρκίας για γυναίκες είναι ο βιασμός σε μια προηγούμενη ζωή. Αν ο βιασμός έγινε λόγω ομορφιάς η γυναίκα τώρα παχαίνει γιατί νοιώθει ότι έτσι δεν κινδυνεύει να επαναληφθεί το κακό. Αν και είχα πολλές περιπτώσεις βιασμού σε προηγούμενη ζωή, κανένα από τα θύματα δεν αντέδρασαν έτσι σε τούτη την ζωή. Όμως είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην υπνοθεραπεία. Η θεραπεία είναι και εδώ γνώση του παρελθόντος και υποβολές για αυτοβελτίωση. Είχα όμως μια κοπέλλα που ήρθε σε μένα λόγω παχυσαρκίας, αλλά μόλις άκουσε ότι θα έκανε αναδρομή, σηκώθηκε και έφυγε άρον-άρον, λέγοντας χαρακτηριστικά «ποιος ξέρει τι θα δω». Ήθελε μόνο υποβολές, και την έστειλα σε κλινικό υπνοθεραπευτή. Δεν είναι όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Τα υμίμετρα είναι πιο βολικά.

Η Έφη, 49, είδε μια ζωή στην αρχαία Αίγυπτο ως βασιλιάς Όσιρης. Η γυναίκα του πείστηκε από τους σκοτεινούς ιερείς του παλατιού να θυσιαστούν 50 παιδιά ώστε να μπορέσει να κάνει η ίδια παιδιά με τον άντρα της. Η θυσία έγινε. Όταν ο Όσιρης έμαθε την αλήθεια, τη σκότωσε. Ο αρχιερέας του παλατιού προσπάθησε να τον πάρει με το μέρος του, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Όσιρης έζησε την υπόλοιπη ζωή του με τύψεις. Αυτές οι τύψεις τον κατατρέχουν ακόμα. Το πάχος είναι μια μορφή αυτοτιμωρίας. Οι ψυχές εκείνων των παιδιών βρίσκονται ακόμα σκλαβωμένες από τους ιερείς. Σ’ αυτή τη ζωή ο αρχιερέας του παλατιού είναι ένας γνωστός της που την κατατρέχει με μάγια και τής έχει στείλει ένα δαίμονα. Προσπαθήσαμε να τον εξορκίσουμε, αλλά βασάνιζε την Έφη σωματικά, και δεν άντεξε. Αναγκάστηκε να διακόψει την ύπνωση. Τής είπα ότι μπορούμε να το κάνουμε μέσω του συνεργάτη μου. Όμως αυτή δεν ξαναφάνηκε. Τουλάχιστον γνωρίζοντας πλέον την αιτία της παχυσαρκίας της μπορεί πιο εύκολα να την καταπολεμήσει. Η Έφη χρειάζεται περισσότερες συνεδρίες τόσο για να σταματήσουμε τον μάγο, να εξορκίσουμε το δαίμονα, να σώσουμε τις 50 ψυχές και να κάνουμε άλλη μια συνεδρία για να ξεπεράσει τις τύψεις της. Δυστυχώς η πλειοψηφεία παρόμοιων περιπτώσεων εξαφανίζονται μετά από την πρώτη γεύση.

Ο Μηνάς, 29, εκτός από παχύσαρκος, δεν μπορούσε να κάνει σχέση. Είδε μια ζωή στη Γαλλία ως Ζαν, όπου ήταν βοσκός. Δούλευε με το Ρομπέρ, ένα άλλο βοσκό. Ο ένας κάλυπτε τον άλλο όταν ένας από τους δύο ήθελε να πάει στην πόλη για να βρεθεί με κάποια κοπέλλα. Μια μέρα που έλειπε ο Ζαν με τη κοπέλλα του και έκαναν έρωτα, ήρθαν ληστές, σκότωσαν το Ρομπέρ και πήραν τα πρόβατά τους. Ο Ζαν δεν μπόρεσε ποτέ να συγχωρήσει τον εαυτό του. Μετά θάνατο έμεινε στο σκοτάδι και προσκολλάται σε κάθε του ενσάρκωση για να τον τιμωρεί. Κάναμε για αρκετή ώρα προσπάθεια να στείλουμε το Ζαν στο φως, αλλά ήταν ανένδωτος. Προκαλούσε ανυπόφορο πονοκέφαλο στον Μηνά, ο οποίος στο τέλος δεν άντεξε και διέκοψε τη διαδικασία. Δυστυχώς ούτε ο Μηνάς ξαναφάνηκε.

Ο Κωσταντίνος, 31, εκτός από παχύσαρκος είχε ατυχήματα και μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Δυστυχώς στην ύπνωση δεν μπόρεσε να δει απολύτως τίποτα. Αυτό είναι πολύ συχνά ένδειξη οντότητας. Ο αδερφός του, που επίσης έκανε ύπνωση, είδε ότι ο Κωσταντίνος απλά τα επιφέρει όλα στον εαυτό του σαν δοκιμασία, ώστε να καταφέρει να την ξεπεράσει. Προσωπικά θεωρώ ότι πλανήθηκε. Αλλά μάλλον επηρέασε τον Κωσταντίνο, γιατί δεν ήρθε να κάνουμε τη συνεδρία με το συνεργάτη μου. Ένα χρόνο αργότερα που ξαναεπικοινωνήσαμε, τίποτα δεν είχε αλλάξει.

Η Μύριαμ, 46, είχε πολλά προβλήματα εκτός από παχυσαρκία (ατυχήματα, αρρώστειες, οικονομικό πρόβλημα, κτλ). Στην ύπνωση φάνηκε από τη αρχή ότι έχει πολλές οντότητες που τής τα προκαλούν. Καταφέραμε με μεγάλη δυσκολία να μισοβγάλουμε μία από αυτές, που ήταν από μια προηγούμενη ζωή, ένα μωρό που χάθηκε και το πείσανε να συνεργαστεί με το σκότος. Όμως οι άλλες οντότητες τής πόναγαν τα πόδια και το στήθος, τής χτύπαγαν το φυλαχτό για να το βγάλουν και η Μύριαμ ανγκάστηκε και αυτή να διακόψει. Ούτε αυτή ήρθε να το κάνουμε με το συνεργάτη μου.

Η Νίνα, 25, αν και αδύνατη, είχε κρίσεις βουλιμίας, πάχαινε, αλλά κάνοντας εμετό αδυνάτιζε και ακολουθούσε περίοδος ανορεξίας. Στην ύπνωση είδε ότι ήταν η πρώτη της ενσάρκωση και δεν είχε ακόμα συνηθήσει απλά πράγματα όπως να ελέγχει την όρεξή της. Με υποβολές και μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να αποκτήσει μια ισορροπία και να σταματήσει τους εμετούς. Μετά από δύο χρόνια, επικοινώνησε μαζί μου εξ αιτίας του άντρα της που νόσησε με λύκο. Ο οδηγός μας είδε ότι ωφειλόταν σε οντότητα, την οποία με τη βοήθεια του συνεργάτη μου στείλαμε στο φως. Αυτή η οντότητα είχε παραπλανήσει τη Νίνα και τής είχε δείξει ότι ήταν η πρώτη της ενσάρκωση, ώστε να μην μπορέσει να την εντοπίσει, αφού προερχόταν από προηγούμενη ζωή με τον ίδιο άντρα, όπου την είχαν δολοφονήσει. Όμως ο λόγος των διατροφικών προβλημάτων της Νίνας ήταν το ότι σε εκείνη τη ζωή και στις επόμενες, αφού ο δαίμονας τούς ακολουθούσε από ζωή σε ζωή, έχανε σε τραυματικά σοκ σιγά-σιγά κομμάτια της ψυχής της. Έτσι αποδυναμώθηκε ο οργανισμός της και αντιδρά παρορμητικά. Ο οδηγός μας μαζεύει τα κομμάτια της και σε μια ανάκτηση ψυχής που θα κάνουμε θα τής επιστραφούν.

Όπως φαίνεται από τα άνωθεν παραδείγματα, οι δαιμονικές οντότητες προκαλούν πολύ συχνά και παχυσαρκία. Με την παραδοσιακή υπνοθεραπεία είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, και αν γίνει αυτό, τα υπόλοιπα προβλήματα παραμένουν. Άλλες φορές, είναι το αποτέλεσμα χαμηλής αυτοεκτίμησης, τύψεων, αυτοτιμωρίας ή και αυτοπροστασίας. Όποιος και αν είναι ο λόγος, αξίζει τον κόπο να ψαχτεί το θέμα και μεταφυσικά, αφού έτσι πάμε στη ρίζα του προβλήματος.